Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Puerto Rico: Regering wil tienduizenden ontslaan, negeert vakbondsrechten PDF Print Email
Geschreven door LabourStart op dinsdag, 02 juni 2009

De regering van Puerto Rico wil 30.000 tot 45.000 werknemers in de publieke sector ontslaan en de collectieve onderhandelingen in de publieke sector opschorten. Public Services International (PSI) verzet zich tegen plannen van de gouverneur van Puerto Rico, Luis Fortuño, om tienduizenden werknemers in de publieke sector te ontslaan als onderdeel van een drastisch plan om het enorme begrotingstekort van Puerto Rico terug te dringen. De ontslagen zullen plaatsvinden vanaf 1 juli, de start van het nieuwe begrotingsjaar.

In maart is bovendien een wet aangenomen die alle CAO’s in de publieke sector opschort. Datzelfde geldt voor personeelsreglementen en andere afspraken met betrekking tot salarissen, scholing en ontwikkeling. PSI erkent dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn om de economische crisis in Puerto Rico op te lossen, vooral ook tegen de achtergrond van de mondiale financiële en economische crisis, maar benadrukt dat de werknemers niet moeten worden gedwongen om de prijs van een crisis te betalen die ze niet hebben veroorzaakt.

PSI en aangesloten bonden in Puerto Rico zijn ervan overtuigd dat de strenge begrotingsregels van de regering- Fortuño alleen maar zullen leiden tot meer werkloosheid, een verdere afremming van de economie, een groter begrotingstekort en meer migratie. Op een moment waarop de bevolking van Puerto Rico meer dan ooit afhankelijk is van efficiënte publieke diensten moet de regering naar de mening van PSI zorgen dat de uitvoering en de kwaliteit van deze diensten worden verbeterd, inplaats van ze te ontmantelen. PSI vraagt om brieven te sturen aan de gouverneur van Puerto Rico om te protesteren tegen deze maatregelen ten koste van de vakbonden en de publieke sector.

http://www.labourstart.org/cgi-bin/solidarityforever/show_campaign.cgi?c=529

 

Naar boven