Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Rood - tweemaandelijks blad voor een socialistische democratie PDF Print Email
2012
Dec-Jan
Februari-maart
2011
december-januari
september-oktober
mei-juni
januari-februari
2010
November-december
september-oktober
juli-augustus
Mei-juni
Maart-april
Januari-februari
2007
Zomer
Maart
2006
Juni
Mei
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Juni
Mei
April
Maart
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September

Rood verschijnt 5 keer per jaar, met een vernieuwde en geprofessionaliseerde lay-out, nieuwe rubrieken, en eeen uitgebreide redactieploeg en dikker dan vroeger. We blijven de nadruk leggen op de openheid van debat en de confrontatie van ideeën die ons tijdschrift en onze stroming altijd hebben gekenmerkt. Een bewust engagement is nodig om de wereld te veranderen. Maar wij hebben niet de pretentie om over alle pasklare antwoorden te beschikken. We willen samen met anderen bij te dragen aan de realisatie van het devies dat ons blad al jarenlang siert: "de wereld begrijpen om de wereld te veranderen".

Openheid. Rood wil het woord geven aan linkse, progressieve mensen. Zo stelt de rubriek "Alternatieven" interessante initiatieven voor van collectieven, bewegingen, mensen die concrete dingen doen. Militanten vanuit verschillende horizonten werken mee aan de uitgave van Rood, via het redactiecomité, via het schrijven van artikels. Zo schreven Didi De Paris, Filip Debodt, e.a. zeer pittige en fel gesmaakte stukken. Een manier om de dynamiek van linkse convergentie aan te zwengelen...

Debat. Het linkse debat staat centraal in Rood. Elke maand worden pagina's gewijd aan een actueel debat, gesitueerd in de kern van de sociale bewegingen en de linkerzijde.

Marxistische analyse. Sinds tientallen jaren probeert Rood een militant instrument van reflectie te zijn binnen een antikapitalistisch perspectief. Ons blad heeft ook de ambitie een bondgenoot te zijn in de sociale, feministische, ecologistische en internationalistische bewegingen. Rood wordt uitgegeven door de Socialistische Arbeiderspartij en zal onder andere haar analyses en standpunten publiceren.

... en bijlagen. Van tijd tot tijd zal Rood een extra bijlage bevatten, gewijd aan een actueel thema, dat een uitgebreider discussie verdient, of dat een meer theoretische draagwijdte bezit. Kwestie van de dingen nog wat dieper uit te spitten.

Tarieven en abonnementen:

  • Prijs per nummer: 1,5 euro
  • Jaarabonnement: 8 euro
  • Kleinere inkomens (werklozen, studenten, ...): 6 euro
  • Buitenland: 18 euro
  • Steunabonnement: 15 euro
  • Proefabonnement (twee nummers): 0 euro

Storten kan op het rekeningnummer "LESOIL ABON": 

n° IBAN : BE93 0016 8374 2467

n° BBAN : 001- 6837424-67

BIC : GEBABEBB


We raden iedereen aan een permanente opdracht te nemen van bijvoorbeeld €8 per jaar. Dat is voor ons administratief gemakkelijker.


Naar boven