Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Susan George, Vice-voorzitter ATTAC-Frankrijk PDF Print Email
Geschreven door Chris Den Hond op dinsdag, 11 maart 2003

Tijdens de betoging tegen de oorlog in Irak op 15 februari in Parijs lopen we Susan George tegen het lijf, sinds jaar en dag één van de trekkers van de beweging voor een andere wereld.

Hoe is de band tussen de andersglobalisten en de anti-oorlogsbeweging tot stand gekomen?

Susan George: Deze massale betogingen in zovele hoofdsteden over heel de wereld is een product van de andersglobaliseringsbeweging. In Porto Alegre werd uiteindelijk beslist dat iedereen op 15 februari zou op straat komen. En het is net omdat we daar reeds vier jaar trachten werk van te maken dat vandaag gelijktijdige internationale mobilisaties mogelijk worden. Oorlog en economie zijn twee kanten van dezelfde medaille zijn. De VS probeert van iedereen vazallen te maken, en dat lukt niet zomaar. 

Wat is de rol van Attac in een dergelijke massamobilisatie?

Susan George: Attac bestaat nu in 50 landen. Wij zijn een deel van de beweging, maar ik denk dat we misschien sneller dan anderen gemerkt hebben dat we hoe dan ook op internationaal vlak moeten werken. Dat doen we hier en in ons dagelijks werk. Dus kan Attac een belangrijke rol spelen in deze internationale mobilisaties.

Zal het mogelijk zijn om de oorlog tegen te houden ?

Susan George: Dat betwijfel ik, want die nazi's in Washington zijn vastberaden. Maar het schept zeker een politieke ruimte waar mensen die zich willen verzetten, kunnen aangemoedigd worden om dat te doen.?

Naar boven