Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Oostende: De SAP organiseerde een avondje rond de klimaatswijziging PDF Print Email
Geschreven door SAP-Oostende op vrijdag, 12 oktober 2007
Op zaterdagavond 6 oktober in Tati’s jazzclub vond de eerste activiteit plaats van de SAP - Oostende. 31 mensen tekenden present in de jazz – kelder van Tati waar de goesting om politiek te discussiëren duidelijk hing.

Thomas Weyts nam als eerste gedurende een uurtje het woord over de klimaatswijziging, daarna speelden Fridl en Croptje een vijftal minuutjes breekbare muziekjes en dan kon iedereen zijn vragen afvuren op Thomas. Aan het aantal vragen, aan de inhoud van die vragen en de heftigheid hoe de vragen gesteld werden merkte je dat er een potentieel is in Oostende om iets uit te bouwen naar de klimaatactiedag van 8 december. Zelfs na het eindigen van de vragenronde waren de gesprekjes tijdens de verdere avond onder de mensen vol van de politieke onderwerpen, iets dat in Oostende al lang geleden was.

Een positieve zaak was ook dat er andere organisaties aanwezig waren en met een aantal hebben we al contacten gelegd voor samenwerking naar de klimaatsactiedag toe. Voor SAP-Oostende was het een geslaagde eerste keer: veel volk tijdens de discussie, een nieuw lid bij op de avond zelf, onze lekkere cocktail “sapje Ostendais” was een succes (de twee ketels met wonderdrank waren al tegen 22u30 op) en daardoor financieel een goede start voor onze werking in Oostende en er zijn een aantal contacten gelegd met mensen die meer willen weten van de sap en van onze campagne rond de klimaatswijziging.

Dank ook aan dj Rocko zodat we onze dansschoenen konden aantrekken.

Voor een strijdbaar socialisme aan de kust!

 


 

Naar boven