Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Stop de oven! De strijd gaat verder PDF Print Email
Geschreven door Stop de Oven op zondag, 18 maart 2012
Op dinsdag 6 maart heeft Recover Energy opnieuw een bouwvergunningsaanvraag ingediend bij de Vlaamse Overheid voor de bouw van hun afvalverbrandingsoven op Kampenhout-Sas.

De Vlaamse overheid heeft, net zoals vorige keer, die aanvraag volledig en ontvankelijk verklaard en heeft op woensdag 14 maart formeel de opdracht gegeven aan de gemeente Kampenhout om het openbaar onderzoek bij de vergunningsaanvraag te organiseren.

Het openbaar onderzoek start vermoedelijk op vrijdag 23 maart en loopt gedurende 60 dagen.

U heeft dit al eens gehoord

Zoals U misschien wel weet heeft Recover Energy eerder al eens een bouwvergunningsaanvraag ingediend. Tijdens het openbaar onderzoek dat daarbij hoorde hebben we samen met jullie meer dan 14.000 bezwaarschriften ingezameld.

Daarop hebben de initiatiefnemers beslist om hun vergunningsaanvraag in te trekken, om ze nu, een goeie maand later, opnieuw in te dienen.

Helaas zijn de bezwaarschriften die zijn ingediend tijdens de vorige procedure niet geldig binnen de huidige procedure en moet dus alles van vooraf aan verlopen.

We hoeven U wellicht niet te vertellen dat dit ongetwijfeld heeft meegespeeld in de keuze om de vergunningsaanvraag opnieuw in te dienen. De initiatiefnemers gaan er wellicht van uit dat er een zekere vermoeidheid  zal optreden bij onze achterban en dat een deel zal afhaken.

Wij betreuren dat het spel op deze manier gespeeld wordt, maar helaas kunnen we er alleen maar akte van nemen.

Wij van Stop de Oven zijn vastbesloten om, net zoals vorige keer, ook nu een niet mis te verstaan signaal te geven aan de politici die uiteindelijk over dit dossier zullen moeten oordelen, dus we gaan voor minstens evenveel bezwaarschriften als vorige keer.

Uiteraard rekenen we daarvoor ook nu weer op uw steun.

Wat staat er nu te gebeuren?

Net als vorige keer is het voornaamste actiepunt zoveel mogelijk bezwaarschriften in te zamelen. Dat kan op verschillende manieren:

U bent weer van harte welkom op mijnbezwaarschrift.be waar U in een mum van tijd uw eigen persoonlijke bezwaarschrift kan aanmaken.

Bij onze bevriende handelaars zal U binnenkort ook weer de vertrouwde Stop de Oven urnes zien verschijnen waar U uw bezwaarschriften kan in deponeren. U kan er ook blanco bezwaarschriften verkrijgen.

Heeft dat allemaal wel zin?

We zijn ondertussen begonnen aan het vijfde jaar strijd tegen deze verbrandingsoven. We mogen allemaal fier zijn op wat er in de voorbije jaren bereikt is. Laat ons niet vergeten dat in de originele plannen de verbrandingsoven nu al op volle toeren zou draaien.

Tot op vandaag is hij er nog niet. Er is zelfs nog geen enkele vergunning. Dat komt doordat U allemaal, wanneer het nodig was, mee jullie schouders hebben gezet onder het verzet.

We zijn er ons van bewust dat deze nieuwe oproep kort volgt op onze vorige actie, en zeker voor degenen onder jullie die een bijzondere inspanning hebben geleverd is het wellicht niet vanzelfsprekend om dat nu al opnieuw te doen.

Toch willen we vragen om net zoals vorige keer het onderste uit de kan te halen  en niet alleen zelf een bezwaarschrift in te dienen, maar ook zoveel mogelijk anderen ervan te overuigen hetzelfde te doen.

Tot slot willen we U bij het begin van deze nieuwe veldslag allemaal oprecht bedanken voor uw steun in de voorbije vier jaar.

We maken ons sterk dat we dit project voor eens en altijd kunnen tegenhouden.

 

Met strijdvaardige groeten,


Stop de Oven

 

Naar boven