Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Antikapitalisten aan zee PDF Print Email
Geschreven door Thomas Weyts op zondag, 17 maart 2013
Afgelopen weekend vond in Nieuwpoort de Antikapitalistische lenteschool 2013 plaats. Meer dan de moeite! Met ongeveer 120 deelnemers en deelneemsters lag de opkomst opnieuw hoger dan vorige editie.

 

We bedanken alvast alle vrienden, vriendinnen en kameraden die van de lenteschool mee een succes maakten: Anabel uit de Filipijnen, Ghayath uit Syrië, Alda uit Portugal, Nadia uit Italië, Tassos uit Griekenland, Manuel uit Duitsland, Robert uit Quebec, Lot en Leo uit Nederland, Roxanna uit Frankrijk, de vele mensen uit België die spraken in een van de 8 werkgroepen, 3 debatten en 2 meetings. 

 

Enkele hoogtepunten? Het debat tussen Peter Veltmans van de SAP en Peter Mertens van de PVDA over het politieke alternatief. De meeting vrouwen en de krisis, vrouwen tegen de krisis, waar feministes met jarenlange ervaring en een nieuwe generatie strijdbare vrouwen samen achter de tafel zaten. De werkgroepen over Azië en de Arabische revoluties. En het feest op zaterdagavond natuurlijk.

 

De aanwezigheid en ondersteuning van de vrienden van Grenzeloos, de ISL en de NPA Nord / Pas de Calais werd zeker gesmaakt, en gaf de lenteschool mee haar uitgesproken internationalistisch karakter.

 

We bedanken ook alle kameraden (m/v) die de uitgebreide boekenstand verzorgden, de bar runden, de zaterdagavond opfleurden met een gesmaakt concert en een stevige portie soul, de stevige klus van het vertalen op zich namen, de kas beheerden of de soep bereidden. 

 

Volgend jaar organiseren we opnieuw een Antikapitalistische lenteschool. Wie er dit jaar bij was hopen we zeker terug te zien, wie deze editie gemist heeft, grijp volgend jaar zeker je kans!

 

 

Hieronder alvast een fotoreportage. Foto's: Little Shiva

Naar boven