Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Steun het Palestijnse verzet - Motie van de SAP PDF Print Email
Geschreven door SAP op zaterdag, 09 februari 2008
Wij willen de militanten en de bevolking van Gaza feliciteren omwille van hun moed om de totale blokkering van de Gazastrook te doorbreken. Maar zo'n zuurstofbel is slechts tijdeljk. Door de bevolking de toegang tot water, elektriciteit, medische zorgen en voedsel te ontzeggen, wil de regering Olmert de Palestijnen doen betalen voor hun stemgedrag in januari 2006. Deze verkiezingen werden nochtans internationaal erkend als democratisch. Tezelfdertijd zette de Israëlische regering zijn politiek van gronddiefstal, kolonisatie, dagelijkse moorden en opsluiting van Palestijnen verder, zonder enige reactie of sanctie vanuit de 'internationale gemeenschap'.

De conferentie van Annapolis en die van de donors in Parijs gaan helemaal niet in de richting van de erkenning van de rechten van het Palestijnse volk. Ze bevestigen de imperialistische en zionistische overheersing over de regio via de illegitieme regering van Mahmoud Abbas en Salam Fayyad die orders en wapens krijgt vanuit Washington en Tel Aviv.

De SAP/LCR eist van de Belgische regering en van de Europese Unie dat ze elke samenwerking met de Israëlische staat stopzetten.

Dit jaar 2008, de 60st verjaardag van de Nakba (de verjaging van de Palestijnen en de vernietiging van hun dorpen), roept de SAP/LCR iedereen die de strijd steunt voor het zelfbeschikkingsrecht van de volkeren op om deel te nemen aan de komende mobilisaties, vooral die op 29 maart, werelddag van de Aarde, ter ondersteuning van het verzet van het Palestijnse volk.

Wij eisen:

-Het recht op terugkeer van alle vluchtelingen

-De vrijlating van alle gevangenen

-Een vrij en democratisch Palestina

Naar boven