Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Gaza: stop de terroristische staat Israël! PDF Print Email
Geschreven door SAP op zondag, 28 december 2008

De zionistische staat Israël gaat eens te meer zwaar te keer tegen het Palestijnse volk met de massale en blinde bombardementen in Gaza, dat het sowieso al erg te verduren krijgt door een onmenselijke blokkade. De zogenaamde ‘internationale gemeenschap’, de VN en de EU op kop, maakt die misdaad nog erger door beide kanten op gelijke voet te stellen en de beide partijen op te roepen de aanvallen te stoppen. Alsof massale luchtbombardementen waarbij letterlijk tonnen bommen worden gedropt vergelijkbaar zijn met het afschieten van enkele erg onprecieze raketten. Alsof het slachtoffer even schuldig is als de agressor en moet ophouden met zich te verdedigen. Alsof de blokkade die Israël sinds maanden oplegt niet op zich al een oorlogsdaad is, zoals verschillende internationale verdragen ook erkennen.  

In die dodelijke spiraal draagt de Europese Unie een zware verantwoordelijkheid. Enkele weken geleden besliste de EU nog zonder schaamte om de relaties met de terroristische en kolonialistische staat op te krikken. Dat was een echte blanco cheque voor de Israëlische autoriteiten, het signaal dat ze ongestraft het Palestijnse volk kunnen bedelven onder tonnen bommen.  

De SAP is solidair met het Palestijnse volk en de Israëlische militanten van de antikoloniale en antioorlogsbeweging. In dit conflict kunnen we noch ‘neutraal’ noch pacifistisch zijn: een onderdrukt en gekoloniseerd volk heeft het recht zich te verdedigen tegen zijn onderdrukkers, met inbegrip van gewapend verzet.  

Wij veroordelen de Israëlische agressie en roepen iedereen op deel te nemen aan de unitaire protestacties die in België worden opgezet. Samen met alle progressieve krachten en organisaties die solidair zijn met het Palestijnse volk eisen we dat de EU elke vorm van samenwerking met de terroristische staat Israël opheft; we eisen de onmiddellijke beëindiging van de aanvallen tegen het Palestijnse volk en de opheffing van de blokkade tegen Gaza.  

Er zal nooit vrede zijn in het Midden-Oosten zonder rechtvaardigheid voor het Palestijnse volk, het recht om zijn grond terug in handen te nemen en zelf te beslissen over zijn eigen lot: een leefbare Palestijnse staat of een democratische en seculiere binationale staat voor iedereen.  

28 december 2009.

 

Naar boven