Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

[Geel] Van financiële en andere crises... PDF Print Email
Geschreven door Het Klein Verzet op dinsdag, 04 november 2008
Kritikafee
 
 

Dirk Barrez - Van financiële en andere crises tot een menselijke samenleving

 

De financiële crisis laat velen voor het eerst voelen dat slechte globalisering zware gevolgen kan hebben. Maar vergeet niet, er is de voedselcrisis, er is de ecologische crisis, er is de sociale crisis van de groeiende ongelijkheid en van onleefbare inkomens,... En er is die dooddoener van te denken dat het allemaal niet anders kan.

 

De werkelijkheid is dat het wel degelijk anders én beter kan. Er bestaan wel degelijk alternatieven voor de falende globalisering die ons vandaag teistert. De grote vraag is dan: hoe krijgen we die alternatieven dan ook gerealiseerd? Hoe maken we een menselijke samenleving?

 

Dirk barrez is auteur, vrt-journalist voor het programma ter zake en reportage- en documentairemaker.

 Frans Wuytack – Het socialistisch alternatief van Hugo Chavez


Frans was Venezolaan onder de Venezolanen toen de sloppenwijken van Caracas revolteerden, dokwerker in Antwerpen toen de legendarische wilde staking uitbrak in 1973 en oproerkraaier in Catalonië tijdens de acties van burgerlijke ongehoorzaamheid tegen het fascistische nep-syndicaat van Generaal Franco. Frans Wuytack bespreekt na Dirk Barrez hoe Venezuela is veranderd sinds het land op weg is naar een socialistische revolutie.

 

Na de lezingen is er mogelijkheid tot discussie.

 

Organisatie :

Het Klein Verzet

Werkgroep Critica

Derde Wereldraad Geel

 

Datum: woensdag 19/11/2008

Waar: Greens, JH Bogaard, Diestseweg 135, Geel

Uur: 19.30u

Inkom: gratis!

Meer info: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it of 0474/23.58.98

Naar boven