Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Het verdrag van Lissabon in de vuilbak. Verklaring van de SAP PDF Print Email
Geschreven door SAP op zondag, 15 juni 2008

100 % van alle geraadpleegde volkeren in Europa hebben neen gestemd tijdens het referendum over de goedkeuring van het verdrag van Lissabon! Het verdict is gevallen: de Ieren hebben Sarkozy’s verdrag gekelderd. Eens te meer wordt de Europese constructie afgewezen wanneer het volk geraadpleegd wordt. Dat zou de jetset van de Europese politiek en het internationaal patronaat aan het denken moeten zetten.

Het liberale brouwsel is onverteerbaar voor het volk : het betekent immers de afbraak van de sociale rechten en de nivellering naar beneden van de Europese wetgeving. Een recent voorbeeld toont dit duidelijk aan: de richtlijn die de arbeidstijd totaal dereguleert, maakt werkweken van 60 tot zelfs 65 uur mogelijk!

Zoals het Franse en Nederlandse neen tegen het grondwettelijk verdrag gerespecteerd moest worden, moet men ook nu het Ierse neen respecteren.

Na het grondwettelijk verdrag vervalt ook het verdrag van Lissabon

Het is onmogelijk het grote debat uit de weg te gaan dat met de bevolking gevoerd moet worden over welk Europa opgebouwd moet worden. Dit debat moet leiden tot de verkiezing van een grondwetgevende vergadering, samengesteld op basis van integrale evenredige vertegenwoordiging.

Voor de SAP en de radicale linkerzijde in Europa is het duidelijk dat Europa sociaal, democratisch, feministisch en ecologisch moet zijn. Dat betekent een herverdeling van de rijkdommen, zodat aan de loontrekkenden wordt teruggegeven wat hen gedurende tientallen jaren werd afgepakt, en de onmiddellijke invoering van een Europees minimumloon van 1500 euro netto.

Naar boven