Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Nederland : Steun de opstand der onzichtbaren! PDF Print Email
Geschreven door LabourStart, Grenzeloos op woensdag, 08 februari 2012

Sinds 2 januari is er in Nederland een schoonmakersopstand begonnen, met verschillende acties in het hele land. Op 5 januari liepen er al ruim 2.000 schoonmakers mee in de eerste Mars van Respect in Amsterdam. Na een staking die nu reeds 30 dagen duurt gaan ze over tot internationale solidariteitsacties.

Ze zijn via LabourStart een onlinecampagne begonnen om hun werkgevers – en de opdrachtgevers van hun werkgevers – duidelijk te maken dat het tijd wordt om deze werknemers respect te tonen en om een akkoord te sluiten zodat de staking kan worden beëindigd. We publiceren ook de verwijzingen naar berichten over deze opstand die op Grenzeloos , de website van onze Nederlandse zusterorganisatie, verschenen (SAP-Web).


Duizenden schoonmakers, leden van vakbond FNV Bondenoten, zijn uit de onzichtbaarheid gestapt. Hun staking duurt al meer dan 30 dagen. De schoonmakers doen belangrijk werk, ze zorgen ervoor dat directeuren, doctoren, bankiers en ministers hun werk in gezondheid en netheid kunnen doen. De schoonmakers vragen geen jackpot of gouden bergen. Ze vragen doodnormale dingen, zoals doorbetaling bij ziekte, genoeg tijd om het werk te doen, meer zekerheid voor uitzendkrachten en een paar dubbeltjes erbij om hun gezinnen te onderhouden. Grote opdrachtgevers als Philips, ING, Ahold, Ministeries, Belastingdienst en universiteiten verwachten wonderen voor onmogelijk goedkope afspraken. De schoonmakers vragen hun internationale vrienden om hun Opstand der Onzichtbaren zichtbaar te maken over de hele wereld. Het prijsmechanisme voor belangrijk werk is over de hele wereld hetzelfde. De Nederlandse schoonmakers, die hun roots in de hele wereld hebben, zeggen: schoon genoeg! Schoonmakers doen belangrijk werk. Ze verdienen normale arbeidsvoorwaarden en omstandigheden. Doorbetaling bij ziekte en wat meer respect en waardering zijn doodnormale dingen. Stuur een bericht naar Hans Simons (voorzitter werkgeversorganisatie), Anton Witte, Norma van den Berg als vertegenwoordiger van het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld, ISS, en hun belangrijkste klanten. Philips bezuinigde 1,3 miljoen op schoonmaak terwijl het 3 miljoen spendeerde aan 6 directeuren. Hans Schelbergen is verantwoordelijk bij Philips en de Rijksoverheid die keer op keer bezuinigt op schoonmaak.

Verstuur a.u.b. vandaag nog uw bericht en zeg het voort: http://www.labourstart.org/cgi-bin/solidarityforever/show_campaign.cgi?c=1256

 


 

Berichten over deze opstand op Grenzeloos:

Steun de schoonmakers, mail de bazen

Schoonmakers beslissen: we gaan voor onbepaalde tijd staken

Steun de schoonmakers

 

Naar boven