Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

Opnieuw 2000 betogers uit de Social Profit in Antwerpen PDF Print Email
Geschreven door Bert Inwoud op maandag, 29 november 2010

Op vrijdag 26 november manifesteerden zo'n 2000 personeelsleden van de Vlaamse en federale Social Profitsectoren in Antwerpen. Een week eerder kwamen in Brussel al 6000 werknemers uit de Vlaamse Social Profitsectoren op straat, gesteund door hun collega's van de federale sectoren (*). Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseerde op donderdag 25 november een provinciale actiedag in Antwerpen voor de federale sectoren (ziekenhuizen, rusthuizen,..). Zij kregen op hun beurt steun van hun collega's van de Vlaamse sectoren.

Hun eisen zijn gelijklopend: meer personeel, bijkomende opleidingen, verbetering van het loon, 13e maand, kortom een sociaal investeringsplan voor de volgende 5 jaar. 

Van een federale regering, laat staan een federaal akkoord voor de sector, is nog steeds geen sprake. Maar na de succesvolle manifestatie in Brussel vorige week, starten over enkele dagen wel de onderhandelingen op Vlaams niveau. Deze manifestatie was dan ook zeker op zijn plaats om de druk op de ketel te houden.

De manifestatie van vandaag verliep eerder mak. Er moet voor opgelet worden dat er geen betogingsmoeheid optreed als er geen concrete resultaten voor gans de Social Profit worden behaald. 

Het zal nog een lang gevecht worden… Onze steun krijgen ze alvast! 

(*) Zie het artikel van Roan Vossen

 

 

 

 

Foto’s Bert Inwoud 

Naar boven