Agenda

Geen geplande activiteiten.

Populair

De 'Witte Woede' is terug! En hoe?! PDF Print Email
Geschreven door Bruno De Wit op woensdag, 09 juni 2010

Dinsdag 8 juni marcheerden zo'n 15.000 werknemers uit de welzijns-en gezondheidssector door de straten van Brussel. Dit was een onverhoopt succes en wij wensen de deelnemers een dikke proficiat. De bont gekleurde stoet trok van het Noord-Station naar het Jubelpark. Onderweg passeerden zij de verschillende gewest-en federale regeringen.

In aanloop naar deze succesvolle manifestatie moesten de organisatoren en het personeel op werkvloer oproeien tegen intimidatie, onbegrip en ontmoedigende berichten. Zo werd verteld dat het niet nodig was om te manifesteren omdat de regering toch gevallen was. Dat de gewestregeringen nog op hun plaats zitten, werd verzwegen, zodat we kunnen vermoeden dat de bedoeling was om verwarring te stichten en zo het ziekenhuis- en rusthuispersoneel te ontmoedigen om de staking te organiseren.

De massale aanwezigheid van de meer dan 15.000 personeelsleden is het antwoord op deze desinformatie. Ondanks dat er geen federale regering is op dit moment, geven de mensen uit de welzijns-en gezondheidsectoren een krachtig signaal aan de politici dat er niet te sollen valt met hen en dat zij willen gaan voor een sterk nieuw sectoraal akkoord voor 2011-2015. Besparen op de sociale zekerheid door een verminderde groeinorm (nu 4,5%) legt een zware hypotheek op de resultaten voor een nieuw akkoord. Met de verkiezing van 13 juni maakt de sector duidelijk dat politici hun stemmen zullen moeten verdienen. En de werkgevers in de sector zijn ineens ook gewaarschuwd dat het personeel niet zal laten raken aan hun verworvenheden (brugpensioen op 58 jaar en arbeidsduurverminderingsdagen zonder loonverlies).

Vanaf het nieuwe politieke seizoen zal de 'witte woede' er weer massaal staan. Op de steun van de SAP zullen zij alvast kunnen rekenen!

 

 

 

 

 

 

Naar boven